Keressük 2017. év Veszprém Megye Önkéntesét

Keressük 2017. év Veszprém Megye Önkéntesét

2017. decemberében is átadásra kerül az általunk 2014. évben alapított Veszprém Megye Önkéntese Díj.

Az eddigi évek gyakorlatától eltérően két kategóriában – felnőtt és a fiatal – is átadjuk ez az elismerést.
Ehhez várunk jelöléseket, melyeket a melléklet adatlap kitöltésével kérünk elküldeni 2017. November 20-ig.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a zsűri döntése során nem a jelölések mennyisége számít, a döntő szempont a jelöltek által végzett önkéntes tevékenység, amely nem tagi jogviszonyban (saját szervezetében végzett munkát jelöl) hanem a saját civil szervezetén kívül, a társadalom, a település a civil szektor fejlődése érdekében végzett tevékenység!

Bővebb információk a díjazásról az alábbiakban olvashatóak:
A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület, a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház program keretében ebben az évben is átadja

A 2017. ÉV VESZPRÉM MEGYEI ÖNKÉNTESE DÍJ / A 2017. ÉV VESZPRÉM MEGYE IFJÚ ÖNKÉNTESE DÍJ

címet, az önkéntes tevékenység elismerésére.

Az önkéntes kifejezés olyan személyt jelöl, aki saját akaratából egy közösség számára végez valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem vár anyagi ellenszolgáltatást. Tapasztalataink is azt mutatják, hogy megyénkben is folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre több ember tudja azt, hogy a társadalom fejlődését helyi szinteken önzetlen tevékenységével elősegítheti, így kapcsolódva egy közösség, civil szervezet vagy intézmény munkájához nagymértékben hozzájárul a célkitűzések sikeres eléréséhez. Ezek a tevékenységek nemcsak mindenki számára hasznosak, de értékük felbecsülhetetlen, hiszen számtalan terv megvalósítása veszett volna kudarcba nélkülük.

Veszprém megye önkéntese díjat első alkalommal 2014. évben adtuk át, a hagyományt folytatva 2017-ben is szeretnénk elismerni az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését és fáradozását. 2016-ban több olyan jelölés érkezett, amely fiatalok önkéntes tevékenységéről szólt. Miután ezek a fiatalok a közösség, a társadalom érdekében fejtettek ki olyan tevékenységet mely eredményes volt, ám nem régóta határozták el, hogy a közösség javára valami tesznek, ezért összehasonlításuk azokkal a régóta önkénteskedő személyekkel, akiket az eddigiekben jelöltek nem releváns. Ennek okán egyesületünk elhatározta, hogy külön díjat alapít a Veszprém Megye Ifjú Önkéntese címen, azoknak a fiataloknak, akik bár nem régóta azonban hasznos tevékenységet végeznek közösségük számára.

Ünnepélyes keretek között kívánjuk megköszönni munkájukat, azzal a nem titkolt céllal, hogy az önkéntesség társadalmi megítélése még kedvezőbb legyen. Az Önkéntesség Világnapján, negyedik alkalommal, 2017. december 5-én az „Örülök, hogy önkéntes lehetek” rendezvényünkön adjuk át e díjat, melyre meghívjuk az összes jelöltet illetve a jelölő intézmények, közösségek és civil szervezetek képviselőit.

Ehhez jelölésüket kérjük elküldeni a melléklet adatlap kitöltésével. Felhívjuk a figyelmet, hogy a zsűri döntése során nem a jelölések mennyisége számít, a döntő szempont a jelöltek által végzett önkéntes tevékenység, amely nem tagi jogviszonyban (saját szervezetében végzett munkát jelöl) hanem a saját civil szervezetén kívül, a társadalom, a település a civil szektor fejlődése érdekében végzett tevékenység!


LETÖLTÉS:
Veszprém Megye Önkéntese adatlap a jelöléshez (21937 letöltés) >>>

A jelölések beérkezési határideje: 2017. november 20.

Email: civilhazveszprem@gmail.com
Postai úton: Veszprémi Civil Ház 8200 Veszprém Pf. 339
Személyesen is behozható irodánkba / Veszprém Kossuth utca 10. 2. em.203.

További információ:
Vajna Szabina 20/ 342 95 75
vajna.szabina@vpmegye.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük