Formanyomtatványok, okirat sablonok

Formanyomtatványok, okirat sablonok

2017. szeptember 1-jével módosulnak az „Egyesületek nyilvántartásba vétele iránti kérelem PK-101”, az „Egyesületek változásbejegyzése iránti kérelem PK-101V”, az „Alapítvány nyilvántartásba vétele iránti kérelem PK-102” és az „Alapítvány változásbejegyzése iránti kérelem PK-102V” elnevezésű űrlapok.

Az Országos Bírósági Hivatal a civil szervezetek és a sportegyesületek egyszerűsített nyilvántartásba vételi és egyszerűsített változásbejegyzési eljárásaiban alkalmazandó mintaokiratokról szóló 4/2017. (IV. 3.) IM rendelet alapján elkészítette az egyesületek, sportegyesületek és alapítványok egyszerűsített nyilvántartásba vételi és változásbejegyzési eljárásaiban alkalmazandó új mintaokiratokat. Ezáltal 2017. szeptember 1-jével módosulnak az „Egyesületek nyilvántartásba vétele iránti kérelem PK-101”, az „Egyesületek változásbejegyzése iránti kérelem PK-101V”, az „Alapítvány nyilvántartásba vétele iránti kérelem PK-102” és az „Alapítvány változásbejegyzése iránti kérelem PK-102V” elnevezésű űrlapok.

Emellett a sportegyesületek nyilvántartásba vétele iránti kérelem tekintetében is új nyomtatvány került kialakításra. A jövőben tehát a sportegyesületek nyilvántartásba vételét nem az „Egyesületek nyilvántartásba vétele iránti kérelem PK-101” űrlapon, hanem a „Sportegyesületek nyilvántartásba vétele iránti kérelem PK-101SE” űrlapon lehet kérni. A sportegyesületek változásbejegyzése iránti kérelmet változatlanul az „Egyesületek változásbejegyzése iránti kérelem PK-101V” űrlapon, a sportegyesület törlése iránti kérelmet változatlanul az „Egyesület törlése iránti kérelem PK-101T” elnevezésű űrlapon lehet benyújtani.

Az új űrlapok és kitöltési útmutatók az alábbi linken érhetőek el:

https://birosag.hu/eljarasok-nyomtatvanyai/civil-eljarasok-urlapjai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük