Nyilatkozat tételi kötelezettség

Nyilatkozat tételi kötelezettség

Tájékoztatás kötelező ügyfél-átvilágításról

Újra nyilatkozni kell a Civil szervezetek képviselőinek a számlavezető pénzintézetükben a tényleges tulajdonosi adatokról.

Összhangban a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvénnyel (rövidítve: Pmt.), felhívjuk a civil szervezetek figyelmét arra, hogy minden üzleti kapcsolattal rendelkező jogi személynek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet képviselőjének ismételten nyilatkoznia kell a jogi személy vagy a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet tényleges tulajdonosáról, valamint a tényleges tulajdonosra vonatkozó adatokról.

A civil szervezet bankszámláját vezető pénzintézet a nyilatkozat elmulasztása esetében a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint köteles megtagadni az érintett ügyfél megbízásainak és ügyleteinek teljesítését, azaz akár támogatási pénzek felhasználásától, vagy Szja 1%-kal kapcsolatos tranzakcióktól is eleshet a szervezet.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a nyilatkozatok megtételére 2019. október 31-ig van lehetőség.

A törvényi kötelezettség teljesítéséhez az Ön személyes közreműködése szükséges.
A fenti határidőt követően a hiányos adatokkal rendelkező Ügyfelek esetében a Hitelintézetek kötelesek szolgáltatásaikat és termékeik hozzáférhetőségét korlátozni, ami adott esetben például azt jelenti, hogy nem tud pénzt felvenni, átutalási megbízást adni.

Mivel a nyilatkozattétel formája pénzintézettől függően eltérhet, kérjük, hogy szíveskedjenek erről a számlavezető fiókban tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük