CIVIL NAP 2024 – Fellépő szervezetek

CIVIL NAP 2024 – Fellépő szervezetek

Te Számítasz Egyesület

Az ajkai Te Számítasz Egyesület 5 éve foglalkozik nehezebb sorsú gyermekek oktatásával és részükre élményprogramok biztosításával. Hip-Hop csapatuk havonta egy alkalommal tud találkozni és együtt táncolni Lendvai Laura önkéntesük vezetésével. Az ő táncuk igazi öröm tánc: a zene, a tánc és az együttlét öröme az övék.

Műsorszám:

Hip-Hop tánc

Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak Klubja

A fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak klubjának ÉNEK EGYÜTTESE: 4 hölgy és 3 férfi, egy szál gitár kisérettel. Az együttes 5 éve formálódik. Felléptek szenior fesztiválokon, 150 fős tagságuk előtt kiemelt rendezvényeken, idős otthonokban.

Műsorszám:

A régi slágerek, ebből adnak itt ma ízelítőt, de műsoraikban jelen vannak katonadalok, humoros jelenetek is. Régi slágerek: Sorrendben: Könnyű mint az 1×1,1 Azért vannak a jó barátok; 20 éves vagyok/Toldy Mária/;In the Mood/ Glenn Miller; Jártunk lent a kéklő Duna pa1; Azért vannak a jó barátok;

Táborállás Daloskör

A daloskör 1995. januárjában alakult 18 fővel. Az alapító tagok közül 2 fő még ma is a csapatot erősíti. Fő profilunk a katonahagyományok , népdalok, népszerűsítése, továbbadása. Néha kicsit elkalandozva más műfajú dalokkal is próbálkozunk és szívesen népszerűsítünk.

Műsorszám:

népszerű dallamok (dr. Bojnécz Gábor művészeti vezető harmonika kíséretével)

Cholnoky Nyugdíjas Klub Veszprém

A 33 éves veszprémi Cholnoky Nyugdíjas Klub 15 éve alakult néptánc csoportjában jelenleg 14 fő táncol, oktatójuk Dékmárné Forgács Zsuzsanna táncpedagógus. Örvendetes, hogy mostanában új tagokkal is bővült a csoport. Sok sikeres fellépésük közt, két alkalommal Németországba, Kösching városába is kaptak meghívást vendégszereplésre . Rendszeresen részt vettek az Életet az Éveknek országos, és regionális rendezvényein és egyéb rendezvényeken (pl. Balatonfüred, Balatonalmádi, Csopak, Herend, Kislőd, Városlőd, Pétfürdő, Civil nap, és Veszprémben több helyen), fellépéseiket számos oklevéllel jutalmazták. Harmonikus, szorgalmas csoport, szívesen táncolnak együtt.

Műsorszám:

Pillanatok Mezőföldről néptánc

Oláh Larissza

12 éves, 5. Osztályos tanuló Várpalotáról. Larissza családjával tagja a veszprémi AutiSpektrum Egyesületnek autizmusban érintett testvére révén.

Műsorszám:

Népdal ének dalcsokor

Cholnoky Nyugdíjas Klub Party tánc Csoport

A Party tánc Csoport tagjai egyénileg is táncolható latin, standard és divat táncokat tanulnak. Már sok fellépésük volt, országos- és regionális találkozókon, falunapokon, fesztiválokon, bálokban. Most Elvis Presley dalaira mutatják be táncaikat, Party módra. A táncokat betanította és részben koreografálta Szabó Lajosné Hajni.

Műsorszám:

Újabb táncok Elvis Presley dalaira

RE-ZE-DA Citeratrió 

2008 óta működő, de 2017-ben Re-ze-da citeraduó néven 2024 tavaszán  újra alakult, 1 fővel kibővülve alakitottuk meg a RE-ZE-DA citeratriót 3 , korábban önállóként tevékenykedő citerás hölgyek résztvételével. Két tagjuk, Erős Anna és Jákói Bernadett 2008-2019-ig a Betty és Barátai Speciális Népzenei csoport oszlopos tagjai , művészeti vezetőik, segitőik voltak, majd néhány éves kihagyással egy taggal, Egyed Ildikó egykori népdalkörvezetővel  bővülve újra idén tavasztól közösen tevékenykednek. Megalakulásuk célja volt, hogy egy kis kényszerszünet után újra hirdessék és népszerűsitsék a citerazene hagyományait, és megszerettessék a közönséggel a népi hangszer sajátosságait, a közös zene, a muzsika élményét. Mint magyar népi hangszer, Veszprémben és  környékén nem igazán terjedt el, kevesebben is mivelik, kevesebb a hagyománya és az ismeretsége, mint az ország keleti részén, főleg az Alföldön. A Veszprémben élő citeráshölgyek számos repertoárjuk mellett bemutatkozásként Bakonyi dallamokat mutatnak be , ismertebb és kevésbé ismertebb dalokkal és azok helyi változataival.

Műsorszám:

Bakonyi népdalok citerán

Stúber Gyöngyi és a Crystalia – Orient&Fusion

Stúber Gyöngyi itthon és nemzetközileg elismert hastánc oktató és előadó. Veszprémben és Budapesten tart rendszeresen hastánc órákat. Csapatával, a Crystalia – Orient&Fusionnel az ország számos területén adnak műsort fesztiválokon, városi és magán rendezvényeken.

Műsorszám:

Hastánc repertoár

Mai Nők Klubja Szentkirályszabadja

A Mai Nők Klubja egy Szentkirályszabadján működő nyugdíjas hölgyekből álló csoport, akik aktívan szeretik élni az életet. A település közösségének a motorjai ők, hiszen minden rendezvényen szerepet vállalnak, segítenek, aktívan együttműködnek. Olyan civilek, akik nagyon sokat tesznek a közösségért. Évek óta készülnek táncos produkcióik, melyek után sok-sok aranyérem és oklevél a jutalmuk. Akár merre járnak elismeréssel beszélnek róluk. Koreográfiáikat egy hivatásos táncos készíti. 

Műsorszám:

A múlt és a jelen

Veszprémi Német Nemzetiségi Klub

A Veszprémi Német Nemzetiségi Klub kórusa már 20 éve működik. Célja a magyarországi német nemzetiségi dalok gyűjtésé, megtanulása, előadása. A kórus számos helyen fellépett Magyarországon, de külföldön is (Németországban, Passauban; Ausztriában Schönbrunnban). Magyarországon a nemzetiségi programok állandó meghívottja. A kórust  Fertig Erzsébet halála óta Némethné Gál Csilla vezeti.

Műsorszám:

Vidám német nemzetiségi dalok előadása.

Cholnoky Nyugdíjas Klub Gyémánt Country Tánccsoport

A Gyémánt Country Tánccsoport 3 éve működik a Veszprémi Cholnoky Nyugdíjas Klub égisze alatt. A klasszikus country táncot tanulják és táncolják ami azt jelenti, hogy a felcsendülő zenére előadott koreográfiát a világon mindenütt ugyanígy táncolják. A 3 év alatt számos fellépésük volt már a magánrendezvénytől  kezdve országos programokon való fellépésig. A csoport vezetője és a táncok betanítója Jurics Edit és Jurics Imre.

Műsorszám:

Klasszikus Country Táncok

Őszidő Nyugdíjasklub

2003-ban alakult a tánccsoport, jelenleg 13 fővel működik. Országos-városi -és megyei rendezvényeken, valamint a civil napokon a felkéréseknek eleget téve szívesen szereplünk. 

Műsorszám:

Lamgrup Polka  Hétlépéses

Verbunk Veszprém Népi Koncertzenekar

A verbunk Veszprém Népi Koncertzenekar tiszteletre méltó kultúramegőrző és közvetítő szerepet vállalt. Ma, amikor elvi közéleti, nemzetfilozófiai kérdés, hogy felmerjük-e vállalni magyarságunkat, nem kerülhető meg a verbunkos zene és az  abból eredeztethető magyar műzene. A magyar nemzeti muzsika jellemző műfajait és legjelesebb képviselői kerülnek bemutatásra az előadott programban. A korosztályi megkötés nélkül mindenki számára élvezhető és tanulságos előadásban felhangzanak a magyar népdal kevésbé ismert gyöngyszemei az egész Kárpát-medence területéről,a verbunkos zene dallamai,a magyar műdal, Kossuth,Rákóczi,katonadalok közkedvelt melódiái.

Műsorszám:

Tárogató koncertprogram

Ezerarcú Bónusz Szenior Klub

A klubban 7 éve működik a Népek Tánca csoport 40-50 fővel,  Tímár Lajos vezetésével. Heti 2 órában tanulják, gyakorolják a népek táncaiból álló mindig megújuló  válogatásokat. Közülük többen   szívesen vállalnak fellépéseket  különböző rendezvényeken. 

Műsorszám:

Népek Tánca válogatás

Ezerarcú Bónusz Szenior Klub – Örömtánc csoport

Az Örömtánc csoportunk 5 éve jött létre, oktatójuk Helmeczi Zsuzsa. Hétfőként 80-90 fő
vesz részt az óráin két csoportra osztva. A csoportból alakult fellépők kis csapata szívesen vesz részt rendezvényeken, hogy népszerűsítse  a szenior korúak számára ezt a kiváló mozgásformát.

Műsorszám:

Válogatás örömtáncokból

Herendi Linedance

A Herendi Linedance csapat lassan 5 éve működik töretlen jókedvvel és gyűlik össze minden pénteken kicsit kikapcsolódni, levezetni a hét fáradalmait. A linedance vagyis sortánc bármilyen ritmusos zenére történik, és rengeteg féle táncot tud ötvözni egy -egy koreográfia, latin, hip-hop, country de még társastánci elemeket is tartalmazhat. Fogadják sok-sok szeretettel tőlünk ezt a műsort melyet jókedvvel gyakoroltunk össze. 

Műsorszám:

Tánc

Hobby Country Linedance Herend

A tánc világ szerte olyan nyelvezet, amit minden ember lelke megért. Érzéseket vált ki. A zene,segit szomorúságunkban, csalódásainkban, vídámságainkban. Mozgásra készteti a testünk minden kicsi részét. Ha barátok jönnek össze ebben a rohanó világban és együtt táncolunak egy olyan zenére ami valamilyen formában életforma lett számunkra, akkor már gyógyító ereje is van. Köszönjük. Hogy vendégei lehetünk a Civilnapnak.

Műsorszám:

Country linedance

RITMUS Művészeti Egyesület

Drágakövek hastánccsoport

Műsorszám:

Spanyol legyezős – fúziós hastánc  3 percben

Balogh Teréz

Aa Dózsa György Nyugdíjas klub vezetője voltam 15 évig. Versmondásom talán 30 évre nyúlik vissza.

Műsorszám:

Szentimrei Jenő: Erdélyi költő nemzeti dala 1928-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük