A Pangea Egyesület 1%-os kampánya

A Pangea Egyesület 1%-os kampánya

Bemutatkozik A Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület

Az Egyesületet 1991-ben alapították, a földtani és természeti értékek védelme iránt elkötelezett fiatalok. Az évek során tevékenységi körünk folyamatosan bővült, mára környezeti neveléssel, aktív természetvédelemmel, a hagyományos gazdálkodás és életmód ismereteinek terjesztésével foglalkozunk. Közhasznú és non-profit egyesületünk önkéntesei szervezik a terepi környezeti nevelésben etalonnak számító, 30 éves múltra visszatekintő, nomád természetismereti gyermektáborokat, a Süni és a Sündörgő táborokat, valamint az aktív természetvédelmi beavatkozásokat végző Gaia (Gálya) tábort, melyet 1999-óta rendezünk meg. Céljaink eléréséért fenntartunk és fejlesztünk egy környezeti nevelési és természetvédelmi oktatóközpontot a Magas-Bakonyban, Pénzesgyőr községben, ahol erdei iskolai programokat tartunk.

Az Egyesület legfontosabb táborai a nomád természetismereti táboraink, a Süni és a Sündörgő táborok, melyekben minden évben több mint 150 fiatal ismerkedik a természet szépségeivel. A nyári táborokon túl megrendezzük az őszi, és téli 3 napos táborainkat is Pénzesgyőrött a Breuer László Oktatóközpontban, amit szintén az Egyesület üzemeltet. Oktatóközpontunkban 3000-nél is több látogató fordul meg erdei iskolai programjainkon. Önkénteseink 2016 óta részt vesznek Erdélyben, Kosteleken egy néprajzi-természeti értékeket bemutató oktatóközpont építésében. Nagy sikerű BioBlitz rendezvényeket 2017 óta szervezünk országos szinten minden évben. a Budakeszi Vadasparkban havonta tartunk természetismereti programokat, foglalkozásokat.

Az állandó önkéntes bázis kiegészül meghívott előadókkal, rend szerint a témakör egy hivatásos szakértőjével, így a gyermekek bepillantást nyernek a kutatók mindennapjaiba. Ennek köszönhetően szorosan együttműködünk több Nemzeti Park igazgatósággal, a Természettudományi Múzeummal és civil szervezetekkel.

Nekünk, civileknek nagy segítség az egyesületünknek évente felajánlott szja 1%-okból összegyűlt bevétel.
Így tudunk például táborainkba új eszközöket, sátrakat, felszerelést, könyveket venni, a táborokban végzett fáradságos munka jutalmaként kirándulásokra menni.
Idén célul tűztük ki, hogy pénzesgyőri oktatóközpontunkba a felajánlott összegből nagyszabású felújításokat, fejlesztéseket végzünk.

Adószámunk: 19263164-1-19

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük