Civilek napja 2019

Civilek napja 2019

Már több mint 20 éve ünnepeljük február 1-jén a Civilek Napját.

Ma Magyarországon, mintegy 61 ezer civil szervezet létezik, amelyeknek célja a társadalom, a közösségek szolgálata, az állami, önkormányzati feladatok ellátásának segítése.

A kormányzat támogatja és segíti a helyi közösségekért tevékenykedő civil szervezeteket, egyrészt azzal, hogy évről-évre egyre növekvő állami forrást biztosít a civil szférának, másrészt azzal is, hogy civil információs centrumokat működtet mindegyik megyében, illetve a fővárosban.

Veszprém megyében a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület látja el a civil információs feladatokat, amelynek keretében díjmentes szolgáltatásokat (jogi, közhasznúsági, pályázati, pénzügyi, könyvelési, adózási) nyújt a civil szervezeteknek.

Amennyiben a civil területet érintő információra van szüksége, az alábbi elérhetőségeken tud érdeklődni:
Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú EgyesületVeszprém Megyei Civil Információs Centrum
Iroda: 8200 Veszprém, Kossuth u. 10/203. Tel: 88/401-110E-mail: civilhaz@vpmegye.huWeb: www.cicveszprem.hu

Ebből az alkalomból 2019. február 1-én Veszprémben megszervezzük a Civilek Napját, az alábbi programelemekkel:
9:00 – 18:00 A Veszprémi Civil Információs Centrum hosszabbított nyitva tartással nyílt napot tart az érdeklődők számára, hogy bepillantást nyerhessenek a centrum munkájába kérdéseket tehessenek fel a civil szervezetekkel kapcsolatban. Veszprém, Kossuth u. 10. 2/203. – CIC iroda

Szeretettel várjuk a civil szervezetek képviselőit kérdéseikkel, kéréseikkel. Természetesen lehetőség lesz a NEA pályázatokkal kapcsolatos tanácsadásra is.

12:00 – 13:00 Civilek a téren!
Flashmob a veszprémi Kossuth utcán, a lakosság figyelmének felhívása a civil szervezetek tevékenységére – szórólapozás, ajándékosztás
Veszprém – Kossuth utca

Várjuk a civil szervezeteket akik jelenlétükkel színesíthetik a programot, és segíthetnek a járókelőknek szórólapot, ajándékot osztani.

13:30 – 16:00 Csapatépítő játék a diákoknak a civilség jegyében
Veszprém, Kossuth u. 10. 2/203. – CIC iroda

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük