Magyarországon az adózók kevesebb, mint fele rendelkezik a személyi jövedelemadójának (SZJA) 1 %-ról

Magyarországon az adózók kevesebb, mint fele rendelkezik a személyi jövedelemadójának (SZJA) 1 %-ról

Közeledik 2021. május 20-a a személyi jövedelemadó bevallásának határideje. A törvényi kötelezettség elvégzése mellett egy lehetőség is van a kezünkben. Egy lehetőség arra, hogy a befizetett adónk 1%-ával támogassunk arra érdemes civil szervezeteket.

Az idei évben a megyei és fővárosi Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata is segítséget szeretne nyújtani a civil 1%-ról való rendelkezéssel kapcsolatban, ugyanakkor országszerte szeretné felhívni a figyelmet a segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Az országos kampány oldalát az alábbi címen érheti el: https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index?o=242

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez a lehetőség nem kerül plusz költségbe az adózónak és csak pár perc az erről az 1 %-ról való rendelkezés.
Viszont sok-kicsi sokra megy, alapon nagy segítség lehet az egyesületeknek, alapítványoknak.

Jelenleg Magyarországon az állampolgárok kevesebb, mint fele rendelkezik a saját személyi jövedelem adója 1 %-ról, amit célzottan civil szervezeteknek jutathatna

Kérjük, a Veszprém megyében élőket, hogy ne mondjunk le erről a rendelkezési lehetőségről, a helyi szervezetek ilyen módon történő támogatásáról!

A rendelkezésről azért sem érdemes elfeledkezni, hiszen ezzel a lehetőséggel élve célzottan az a civil szervezet kapja meg ezt a támogatást, amelynek tagjai a helyi közösségért vagy éppen a saját településünkön dolgoznak értünk.

Ha kíváncsi, hogy hogyan fogadhat egy szervezet felajánlásokat, vagy hogy egy magánszemély hogyan rendelkezhet az adója egy százalékáról akkor keressenek bennünket az alábbi elérhetőségeinken:

Telefonon: 88/401-110
E-mailben: szja@veszpremicivil.hu
Személyesen: 8200 Veszprém, Kossuth L. u. 10. 2/203.

Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük